jump to navigation

Ungdom

Höstens aktiviteter 2019

För alla träningar gäller att du får titta på hemsidan www.solnaok.se för exakt samlingsplats och senaste nytt om träningarna några dagar innan.

Torsdag 15/8 – Extra träning. Höstens träningar börjar inte förrän den 22/8 men är du riktigt sugen på att orientera så är du välkommen till Ursvik och springa en bana på vår motionsorientering. Då kan starta mellan 17 och 19 men kom gärna vid cirka klockan 18. Då det inte är en riktig träning så kan vi inte lova att vi har någon som kan skugga dig men vi ska försöka ta bra hand om dig.

Torsdag 22/8 – Första höstträningen. Vi samlas vid Ursvik klockan 18. Du väljer och springer en passande bana. Vi har ledare på plats som kommer att kunna skugga och ge instruktioner. Är du nybörjare så ska vi försöka lära dig så mycket som möjligt när vi är ute i skogen.

Onsdag 28/8 – Klubben ordnar en tävling i den så kallade ungdomsserien vid Jaktvillan i Järvastaden. Alla kan vara med, även nybörjare. Eftersom vi arrangerar tävlingen så kan det vara ont om ledare som skuggar dig i skogen så ta med mamma eller pappa. Vi har ingen vanlig torsdagsträning denna vecka på grund av denna tävling.  Vill du vara med så är det bra om du anmäler dig i förväg. Vi återkommer om hur det går till.

Torsdag 5/9 – Träning. Vi samlas någonstans i Frösunda klockan 18 och springer på vår sprintkarta vi har ritat där. Normalt brukar vi springa sprintorientering i Äppleparken när vi är på den kartan men den här gången tänkte vi ha lite längre och mer vanliga orienteringsbanor, men med lite sprintorienteringsinslag. För nybörjarna kommer vi särskilt att lära ut karttecken och vad som skiljer en sprintkarta mot en vanlig orienteringskarta.

Torsdag 12/9 – Träning. För de yngre blir det övningar på att passa kartan. För de äldre blir det en svårare övning där stenar kommer att spela en viktig roll. Vi samlas cirka en kilometer norr om Ursvik klockan 18.

Torsdag 19/9 – Träning. Vi samlas i närheten av Altorps station i Danderyd klockan 18. Har du problem med skjuts dit så fixar vi det. De yngre får träna karttecken på en enklare orienteringsbana. De äldre för en rolig Följa John-övning.

Torsdag 26/9 – Träning i Hagaparken med samling klockan 18. En träningsbana för de yngre och kompassövning för de äldre.

Lördag 28/9 – Sista tävlingen i det som kallas ungdomsserien. Det blir rolig sprintorientering vid Vilundavallen i Upplands-Väsby. Det finns klasser och banor för alla, även för nybörjare. Jag rekommenderar verkligen att ni är med där. Första start klockan 11 och har du problem med skjuts dit så fixar vi det.

Torsdag 3/10 – Träning. Vi kör poängorientering på Golfängarna för alla. Samling klockan 18. Det börjar bli lite mörkt på kvällarna nu så därför tycker vi Golfängarna passar bra då den inte är så mycket mörk skog där.

Torsdag 10/10 – Sista orienteringträningen för hösten. Vi samlas i Skytteholmsparken kloickan 18 för lite skymningsorientering anslutat med miniorientering i Skytteholmsparkens lekpark. Det är nog bäst att du tar med något att lysa med.

Senare i höst springer vi Nordcupen som är en liten ungdomstävling på lördagar i november och börjar av december med banor för alla.

Orienteringskläder för ungdomar

Alla som är med och tränar och tävlar för klubben kan få låna en orienteringströja. Följande regler gäller för detta lån:

Tröjorna är som sagt ett lån.
När man vuxit ur tröjan så lämnar man tillbaka den tvättad och fin och kan då få låna en tröja i större storlek.
Kravet för att man ska få låna en tröja är att man representerar klubben på Ungdomsserien, Nordcupen eller andra större tävlingar.
Vill man absolut ha en egen tröja kan man köpa den för subventionerat pris 350 kr.

Vad gäller tävlingsbyxor så har klubbens bestämt att dom lagerhåller inte klubben utan alla som vill ha byxor får köpa dom själv. Färgen på våra tävlingsbyxor är svart och de går att köpa hos Orienteringsspecialisten på webben, http://www.olspecialisten.com/sv/konfektion/byxor/noname-nylonbyxor-langa.html, eller i deras butik på Kungsholms Kyrkoplan 5.

Kommentarer

1. Ungdomsträning torsdag 7 april | Solna Orienteringsklubb - 04 april 2016

[…] Ungdom […]


Sorry comments are closed for this entry

%d bloggare gillar detta: