jump to navigation

Ungdom

Vårens aktiviteter 2020

För alla träningar gäller att du får titta på hemsidan www.solnaok.se för exakt samlingsplats och senaste nytt om träningarna några dagar innan. Detta program är preliminärt och kan ändras en del under våren.

Torsdag 19/3 – Vi samlas vid Råstapark klockan 18. Det blir först teori inomhus och sedan går vi ut och har kartminnesorientering med olika sätt att ta sig fram (t.ex. springa, hoppa, gå baklänges, osv). Ta med något att lysa med.

Torsdag 26/3 – Vi samlas vid Råstapark klockan 18. Det blir först teori inomhus och sedan går vi ut med lite orientering och avslutar med en liten stafett med stämplingsträning.

Torsdag 2/4 – Nu är det ljust på kvällarna så vi kan träna ute i skogen. Vi samlas någonstans i Silverdal klockan 18 och tränar på vägval. Innan du släpps ut i skogen ska vi ha teori med genomgång av hur man ska tänka när man väljer vägval.

Torsdag 16/4 – Vi samlas i närheten av Ulriksdal klockan 18 och springer på den nya Bergshamrakartan som ritades 2019. Första en vanlig bana, sedan en lite mikroorientering som avslutning.

Torsdag 23/4 – Samling i Äppelparken klockan 18. Det är dags att springa en sprintorienteringbana.

Torsdag 7/5 – Samling i Ursvik klockan 18 och den här gången blir det riktig teknikorientering. Du ska få springa på en karta där vi plockat bort ganska många karttecken. Lite svårare och lite roligare än vanlig orientering.

Torsdag 14/5 – Samling i Ursvik klockan 18. Vi springer poängorientering.

Torsdag 28/5 – Samling i Ursvik klockan 18. Vi springer en vanlig orienteringbana.

Torsdag 4/6 – Samling i Ursvik klockan 18. Den här gången ska du bli utmanad på att springa en svårare bana än vanligt.

Torsdag 11/6 – Vårens sista träning. Vi samlas klockan 18 på Huvudstafältet och springer en lite rolig stafett. Alla kan vara med: Ungdomar, föräldrar, ledare och alla andra klubbmedlemmar. Efter stafetten blir det fika och sommarhälsningar.

Orienteringskläder för ungdomar

Alla som är med och tränar och tävlar för klubben kan få låna en orienteringströja. Följande regler gäller för detta lån:

Tröjorna är som sagt ett lån.
När man vuxit ur tröjan så lämnar man tillbaka den tvättad och fin och kan då få låna en tröja i större storlek.
Kravet för att man ska få låna en tröja är att man representerar klubben på Ungdomsserien, Nordcupen eller andra större tävlingar.
Vill man absolut ha en egen tröja kan man köpa den för subventionerat pris 350 kr.

Vad gäller tävlingsbyxor så har klubbens bestämt att dom lagerhåller inte klubben utan alla som vill ha byxor får köpa dom själv. Färgen på våra tävlingsbyxor är svart och de går att köpa hos Orienteringsspecialisten på webben, http://www.olspecialisten.com/sv/konfektion/byxor/noname-nylonbyxor-langa.html, eller i deras butik på Kungsholms Kyrkoplan 5.

%d bloggare gillar detta: