jump to navigation

Klubben

Solna orienteringsklubb bedriver verksamhet inom idrotterna orientering och längdskidåkning. Det mesta av vår verksamhet gäller orientering men vi har även en del medlemmar som deltager i skidtävlingar om snötillgången så tillåter.

Kommer det att finnas skog när våra barn växer upp? Hur ser dopingkontroller ut? Varför måste det vara så mörkt på nattorienteringar? Det är några av de frågor man funderar på som orienterare.

En annan fråga som många kanske ställer sig är – kan man springa orientering i Solna? En kommun som genomkorsas av tre europavägar, finns där några träd? Och vad svarar man på en sådan fråga? Varför inte HAGAPARKEN. En tuff terräng av kontinental typ, naturlikt men ändå centralt.

Men allvarligt talat så kanske det inte finns så mycket storskog i vår kommun (Fast vi har en stadsdel som heter Storskogen. Eller om den ligger i Sundbyberg.) men i Stockholm är det alltid nära till skogen och nära till en massa orienteringskartor. Nej det största problemet för Solna OK är nog snarare den fruktansvärda konkurrensen om kommunens idrottsmän. Vi har världens bästa fotbollslag (AIK), världens bästa ishockeylag (AIK), världens bästa basketlag (Solna Vikings), samt ett dussin andra idrottsföreningar i absolut världsklass. Hur ska man då kunna locka horder ungdomar med att springa i skogen?

Fast varför ska man klaga. Det viktiga i en förening som vår är ändå klubbkänslan och den sociala trevnaden. Framgångar i skogen får man på köpet.

%d bloggare gillar detta: