jump to navigation

Dokument

Vårt förlag hittar du skrifter som kan intressera vilken orienterare som helst. Är du nybörjare och känner dej dum – läs Orientering för dummies. Är du erfaren men lite för otränad – läs Håkans träningstips. Ska du åka ut på tävling eller läger och känner dej nervös för att du ska glömma något i packningen – läs Håkans utrustningstips, visdomsord från en rutinerad slarver.

För att läsa nedanstående skrifter på din dator och kanske skriva ut det på papper så behöver du hjälpprogrammet Adobe Reader. Det programmet har du säkert redan på din dator.

Våra dokument

Orientering för dummies är inte för dumskallar utan för alla som är nya i orienteringsvärlden och inte har riktigt kläm på alla konstiga uttyck en orienterare slänger sig med. Det mesta i denna skrift är giltigt för alla orienterare men lite hemligheter om Solna orienteringsklubb finns insmuget på några ställen.

Håkans träningstips är en källa till kunskap om hur man sköter sin konditionsträning. Hur lägger jag upp min träningsvecka, vilken sorts träning ska jag satsa på och hur går träningsvarianter som intervallträning och fartlek egentligen till, hur kollar jag om träningen fungerar så att konditionen blivit bättre. Allt detta står i denna lilla skrift.

Håkans utrustningslista är allt du behöver om du ska åka ut på träning, tävling eller läger och känner dej osäker på vad du ska packa ner i väskan. Den har testats i många år i många olika sammanhang. Solna OK har varit en utmärkt klubb att testa utrustningslistan inom, det finns ju en och annan som har glömt en och annan pryl genom åren…

Kan du vad alla tecken på kontrollbeskrivningen betyder? Nähä, jag tänkte väl det. Bara att ladda ner Svenska orienteringsförbundets teckenförklaring. En pedagogisk 30 sidor tjock lunta med allt du behöver vet i ämnet.

Här kan du ladda ner en snygg och fullständig förklaring på orienteringskartans alla tecken. Bra att ha till hands om du träffar på någon nybörjare på stan. Eller kanske smygläsa för dej själv om du är osäker.

Om du är helt borta i orienteringens värld så kan du här få en första introduktion av Aaron, 6 år. Berättat för journalist Mira Micic. Skratt garanteras.

%d bloggare gillar detta: