jump to navigation

Klubbtävlingar

Här är info om alla klubbmästerskap under året och alla resultat från klubbmästerskap under de senaste åren. Resultat längst ner.

Klubbmästerskap under 2020

För närvarande är inga platser bestämda för mästerskapen. Titta i verksamhetsplanen för aktuell information.

Barometerloppet
Sedan 2016 som sprint-tävling. Söndag 15/11 2020.
Natt-KM
Onsdag 23/9.
Medel-KM
Onsdag 10/6.
Lång-KM (även känt som Dag-KM)
Lördag 19/9.
Sprint-KM
Tisdag 2/6.

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap avhålls i alla klasser där det finns instiftat distriktsmästerskap. Från och med 2008 arrangeras därför inget Lång-KM (ultralång distans).

För att en klubbmästare ska koras krävs att minst 2 löpare startar i klassen.

I alla klasser tävlas det enbart om en guldmedalj.

Anmälan till KM måste göras senast en vecka innan till klubbens tävlingssekreterare.

Klubbmästerskap under året

Följande klubbtävlingar avhålls normalt under ett år:

Skid-KM avhålls normalt under januari/februari.På grund av Stockholms osäkra vintrar så planeras inte Skid-KM in så värst långt i förväg utan arrangeras när det är lämpligt snöläge.

Skid-OL-KM avhålls normalt under januari/februari. Normalt samma helg som Skid-KM. På grund av Stockholmsklimatet är detta KM det mest osäkra av årets klubbmästerskap.

Det första av årets barmarks-KM brukar vara Kort-KM (officiellt kallat medeldistans). Den tävlingen avgörs normalt en vardagkväll i slutet av maj eller början av juni. Banor på som längst 3,5-4 kilometer.

Sprint-KM angörs ofta en kväll i augusti. Banor på 1,5-2,5 kilometer i mycket lätt terräng.

Dag-KM brukar vi tävla i en söndag i september. Klubbmästerskapens blåa band kan man väl säga. Kallas officiellt långdistans.

Natt-KM avgörs tidigt på våren eller sent på hösten. Detta för att det ska vara riktigt mörkt på kvällarna. Så i april eller oktober brukar klubbens pannlampor laddas för denna batalj. Fråga bara inte varför det måste vara så förbaskat mörkt när man springer nattorientering. Jag klarar inte av sådana frågeställningar just nu…

Barometerloppet tillhör egentligen inte klubbmästerskapen men bör nämnas ända. En egensinnig långdistanstävling som avslutar höstsäsongen men som de senaste åren avgjorts som sprinttävling. Vandringspris finns också.

På tal om egensinnig så är den sista klubbtävling av mästerskapskaraktär under året Skinkloppet. Arrangeras runt Luciahelgen i december. En tävling där banläggaren hittar på en massa hyss och där allt kan hända. Arrangeras som en idealtidstävling där det gäller att gissa sin tävlingstid och där den som kommer närmast vinner.

%d bloggare gillar detta: