jump to navigation

Klubbtävlingar

Här är info om alla klubbmästerskap under året och alla resultat från klubbmästerskap under de senaste åren. Resultat längst ner.

Klubbmästerskap under 2023

För närvarande är inga platser bestämda för mästerskapen. Titta i verksamhetsplanen för aktuell information.

Barometerloppet
Sedan 2016 som sprint-tävling. Lördag 4/11.
Natt-KM
Onsdag 27/9.
Medel-KM
Tisdag 13/6.
Lång-KM (även känt som Dag-KM)
Söndag 24/9.
Sprint-KM
Torsdag 15/6.

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap avhålls i alla klasser där det finns instiftat distriktsmästerskap. Från och med 2008 arrangeras därför inget Lång-KM (ultralång distans).

För att en klubbmästare ska koras krävs att minst 2 löpare startar i klassen.

I alla klasser tävlas det enbart om en guldmedalj.

Anmälan till KM måste göras senast en vecka innan till klubbens tävlingssekreterare.

Klubbmästerskap under året

Följande klubbtävlingar avhålls normalt under ett år:

Det första av årets barmarks-KM brukar vara Kort-KM (officiellt kallat medeldistans). Den tävlingen avgörs normalt en vardagkväll i slutet av maj eller början av juni. Banor på som längst 3,5-4 kilometer.

Sprint-KM angörs ofta en kväll i augusti. Banor på 1,5-2,5 kilometer i mycket lätt terräng.

Dag-KM brukar vi tävla i en söndag i september. Klubbmästerskapens blåa band kan man väl säga. Kallas officiellt långdistans.

Natt-KM avgörs tidigt på våren eller sent på hösten. Detta för att det ska vara riktigt mörkt på kvällarna. Så i april eller oktober brukar klubbens pannlampor laddas för denna batalj. Fråga bara inte varför det måste vara så förbaskat mörkt när man springer nattorientering. Jag klarar inte av sådana frågeställningar just nu…

Barometerloppet tillhör egentligen inte klubbmästerskapen men bör nämnas ända. En egensinnig långdistanstävling som avslutar höstsäsongen men som de senaste åren avgjorts som sprinttävling. Vandringspris finns också.